Karakterek

Attila

Beteges, gyermeki lelkületű fiatalember, aki olykor Don Quijoté-nak képzeli magát. Látja a világban, hogy mennyi a rossz, és feladatot keres magának, hogyan segíthetne az embereken. A gonosz fő eszközének a pénzt tartja, ezért el akarja azt pusztítani. A környezete nehezen viseli kitöréseit, és képzelgéseit. Folyton oda kell ráfigyelni, hogy nehogy kárt tegyen magában vagy másokban. Gyakran rémalakokat lát maga körül, ezek a képzelgések gyötrik és üldözik őt a belső fantáziavilágába.

Gyuri

Helyi vállalkozó, botcsinálta kultúrszervező. Adósságai miatt kénytelen bevállalni Attila felügyeletét, aki Sancho Panza-ként tekint rá. Gyuri belemegy a játékba, és ártatlannak induló szerepjátékokkal segíti Attila lovagi világának megteremtését. Jólelkű figura, aki az anyagi világ foglyaként-lúzereként komikus meghasonlásokra kényszerül. Fokozatosan kiderül, hogy legalább olyan gyermeki lelke van, mint Attilának, és ez alapozza meg későbbi barátságukat.Zsolt

Kocsmáros, Attila nagybátyja, hivatalos gyámja. Kissé tétova, határozatlan figura, szereti Attilát, de belátja, hogy rontja az üzletét, mivel folyton zaklatja a vendégeit. Sok szereplőhöz hasonlóan, bár jobb sorsra érdemes,  Zsolt sem képes szabadulni a pénz hatalma alól, és tetteit főként ez határozza meg. Gyenge idegzetű, erőszakos feleségének árnyékában él.


Kata

Zsolt felesége, hisztérika. Gyűlöli mindazokat, akik a nyugalmát bolygatják, így például ki nem állhatja Attilát, és különösen Gyurit. Hisztijével sakkban tartja a világot, így férjét is. Egy luxusvilláról álmodozik, amiben gazdagnak érezheti magát.

Prezi

Zsolt barátja, építész. Gyenge jellemű, naiv figura, amolyan burokban született. Nehezen ismeri ki magát a világ dolgaiban. Nyámnyila, könnyen befolyásolható úri fiú, mindezt azzal a szenvedélyes rajongással igyekszik álcázni, amit felesége Bea iránt táplál. Valójában azonban retteg a nőktől, nincs tisztában saját férfiasságával, a feleségével sem volt még szexuális kapcsolata. Szeret gazdagnak látszani, de igazából jelentős adósságokat halmozott fel.

Bea

Prezi felesége, határozott, szinte férfias karakter. Ennek az az oka, hogy Bea valójában férfi (Berci), aki pár évvel ezelőtt nővé operáltatta magát. Minderről a férje mit sem sejt. Emiatt Bea zsarolhatóvá válik, ez pedig beindítja az események szerencsétlen láncolatát. Női identitása alatt egy lázadó kamaszfiú tombol benne. Biztonsági őrként dolgozik egy gyártelepen.


Anita

Bea (Berci) nővére, elszegényedett, de törtető prolinő, aki semmitől sem riad vissza, hogy anyagi helyzetén javíthasson. Irányító típus és cselszövő, de a vesztes fajtából, abszurditásba hajló akcióival csak egyre mélyebbre ássa magát a kilátástalanságba. Pasijával, Ákossal együtt munkanélküliek, alkalmanként bedolgoznak Gyurinak. Anita zsarnoki módon uralkodik Ákoson. Tisztaságmániás, zsörtölődős, frigid nőszemély.Ákos

Anita pasija, munkanélküli. Korábban egy középiskolában volt karbantartó, de rajtakapták egy diáklánnyal, Sárival, és emiatt kirúgták. Sárival olykor még titokban találkozgatnak, a lány pénzzel támogatja. Ákos Anita árnyékában él, akihez inkább gyermeki, mint férfias vonzódás köti. Akaratgyenge, emiatt szüksége van az irányításra. Mindenben próbál megfelelni Anitának, de ez persze sehogy sem sikerül.

Dödi

Perverz hajlamokkal bíró, tökkelütött utcagyerek. Zavaros kamaszos vágyait egy útszéli peep-showban éli ki, szerelmes az egyik prostituáltba, Zsófiba. Egyetlen igazi motivációja, hogy legyen pénze megfizetni az ő látványát. Titokban arról ábrándozik, hogy megszökteti Zsófit a kuplerájból.
Zsófi

Prostituált a peep-showban. Lelkileg összetört, érzelmileg és testileg megkínzott lány, aki mechanikusan végzi a munkáját. Árva, nincsen senkije, a főnöke, Pézsé, a legmélyebb nyomorból szedte ki pár éve, ezért Zsófi szinte apaként tekint rá. Pézsé viszont elégedetlen vele, mert nincs elég kuncsaftja, ezért aztán szinte rongyként bánik vele.Pézsé

Kisstílű gengszter, prostituáltakat futtat, és kölcsönöket ad uzsorakamatra. Egy régi kurvájának gyereket csinált, de annyira megverte a nőt, hogy az belehalt, miközben megszülte a fiukat. A csecsemőt Pézsé egy parkolóban találomra egy autó csomagtartójába tette,és sorsára hagyta. Ez a régi emlék még ma is kísérti rémálmaiban. Van egy lánya, Sári, akiért rajong. Szeret keménynek látszani, és nagyobb kaliberű bűnözőnek, mint ami valójában. Viselkedése félelmet keltő, durva és erőszakos.

Sári

Pézsé lánya, középiskolás. Naiv, gyermeki lélek, aki az apja erőszakos világa elől a szerelmi álmodozásokba menekül. Beleszeretett Ákosba, akiről mindenáron azt akarja hinni, hogy viszontszereti. Találkozásaikkor pénzt ad neki, hogy magához kösse. Az erőszakosan épített álomvilág falai között azonban Sáriban egy időzített bomba ketyeg.

Darázs

Maffiózó, nehézsúlyú gengszter. Mindenhol az ő pénze mozog, valójában mindenki neki dolgozik. Ő osztja a lapokat, és minden hozzá fut vissza. Érzelmes, finom modorú külseje egy beteges állatot takar. Kedvenc filmje a Casablanca, amikor azt nézi, nem szabad megzavarni. Pézsével régen együtt kezdték a "szakmát", mára azonban Darázs befutott, míg Pézsé továbbra is a odalent ganézik. Emiatt egy kimondatlan rivalizálás van közöttük, kölcsönösen lenézik egymást, miközben a pénz érdekében közös ügyleteket futtatnak.Pisti bácsi

Ápolt fiatalember egy elmegyógyintézetben. 80 évesnek képzeli magát, és arra vár, hogy eljön érte az anyukája, aki elviszi őt a mennyországba. Emiatt társaival szökést terveznek az intézetből. Pisti bácsi egyébként Pézsé csomagtartóba tett, magára hagyott gyermeke, akit a születésekor ért sokkélmény juttatott a diliházba.


Poxy

Pisti bácsi barátja, szintén ápolt. Az a mániája, hogy mindenhonnan szeretne kijutni, mert folyton bezárva érzi magát. Ezért kapóra jön neki, hogy együtt elmenjenek a mennyországba, bár kissé tart attól, hogy onnan nem lehet majd kijutni. Pisti bácsit rajongva imádja, nélküle nem érzi jól magát, így ha nincs a közelében, - a kijárat mellett - folyton őt keresi.

Cseta

Pisti bácsi és Poxy barátja, ő is egy bolond az intézetben. Mindig minden tetszik neki, mindenért lelkesedik. Így például a szökésért és a mennyországért is. Filozofikus hajlamú, a logika mestere, bármiből le tud vezetni bármit, és ennek természetesen mindig nagyon örül. Visszafordíthatatlan boldogságmániában szenved.

Ivi

Ápoló az intézetben, ahol a három bolond lakik. Autóval jár a munkahelyére, ahol általában éjjel dolgozik. emiatt nappal rémálmok gyötrik, különböző stoppos kalandokat él át, ahol egy rémes bohóc mindig kitépi a szívét. Az idegei elég megviseltek. Egyedül él, nincs barátnője, de szeretne megállapodni, és hisz a boldog családi élet lehetőségében.Blanka

Gyuri lánya, épp hazafelé tart egy nyári színész workshopról, így találkozik Ivivel, aki felveszi őt az autójába. Blankát mániákusan érdeklik az elmebetegek, szeretné, ha Ivi bevinné az intézetbe, hogy ott körülnézhessen.

Emese

Álomalak, aki gyenge lelkű férfiak álmaiba (vagy valóságaiba) hatol be különféle formákban. Attilánál a feladatait számon kérő parancsnok, Pisti bácsinál a meg nem született nővére, Ivi és Pézsé rémálmaiban gonosz bohóc, a valóságos síkon ingatlanmenedzser, aki romhalmazokat ad el luxuslakásokként.Timi

Pisti bácsi anyukája, Pézsé régi szeretője. Eljön a túlvilágról, hogy magával vigye a fiát, és annak barátait. Közben Emese segítségével bosszút áll régi sérelmeiért.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése